Arsenie Boca, mai profitabil decât Microsoft: așa înțelegi realitatea românească din 2021

de: Ozana Mazilu
03 11. 2021

Te-ai fi gândit că „Arsenie Boca” ar putea fi un gigant tehnologic? Este, în realitatea românească din 2021 și e mai profitabil chiar decât Microsoft.

Liciuchiciu Web Design se află pe locul șase în topul companiilor IT cu cea mai mare cifră de afaceri în 2020, conform unui top Economedia.

Peste o sută de milioane de euro, mai exact, 110 milioane de euro (537.815.126 de lei) este cifra de afaceri, pe anul 2020. Compania, aflată în insolvență, e deținută de Diana Adela Talpoș. Orădeanca și soțul ei, Alexandru Talpoș (fost Andor) dețin marca Arsenie Boca, pentru care se judecă cu Biserica Ortodoxă Română.

„Arsenie Boca”, cu milioane de euro și dosare penale

În ceea ce privește cifra de afaceri de 110 milioane de euro înregistrată în 2020, femeia spune că este rezultatul unui parteneriat cu o altă firmă, SC Real Brokers Francize SRL.

Ca referință, Alexandru Talpoș are două dosare de evaziune fiscală. El este acuzat că a folosit firma Atarix pentru a emite facturi ce aveau la bază operațiuni fictive. Alexandru Talpoș a fost plasat în arestul Poliției Oradea la mai puțin de o lună după ce poliția maghiară a început urmărirea lui.

De asemenea, compania are un singur angajat. Celelalte corporații din clasament au cel puțin 1.033 de angajați, ajungând chiar la 3.291 (liderul IBM).

Firma din Oradea are ca obiect de activitate „activități de realizare a softului la comandă”. Cei doi sunt cunoscuți pentru că dețin marca Arsenie Boca și chiar s-au judecat cu Biserica Ortodoxă Română, conform Libertatea.

Și, precum afacerile cele mai bune se fac în familie, soțul a trecut pe numele soției marca „Boca Părintele”, iar pe numele său, marca „Arsenie”. Mai mult, cei doi au făcut un site și au vrut să înregistreze și o a treia marcă, „Pâinea noastră cea de toate zilele Pr. Pâine Arsenie”.

Diana Talpoș susține că Licichiciu SRL a fost „sabotată” de ANAF și de „instituțiile protectoare ale Bisericii Ortodoxe Române, precum ANAF, DRAF, ITM etc.